Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2014

Прокуратура повертає державі понад 13 га незаконно вилучених земель на Хустщині

              

Хустською міжрайонною прокуратурою встановлено, що службовці Хустської районної державної адміністрації, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби, з метою одержання окремими громадянами неправомірної вигоди, безпідставно оформили і видали незаконні державні акти про виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

 

Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Юрій Беламут: «Підставою для видачі дев’яти  громадянам державних актів було зазначено розпорядження голови Хустської РДА, хоча цим розпорядженням лише надано дозвіл на виготовлення проекту відведення земельної ділянки, а розпорядження про передачу їм у власність не приймалось».

 

В результаті було незаконно вилучено земельні ділянки загальною площею понад 13 га вартістю близько 50 тис. грн., чим завдано шкоду державним інтересам у сфері контролю за використанням земельних ресурсів, що є підставою для представництва міжрайпрокуратурою інтересів держави в суді.

 

Відтак, Хустською міжрайонною прокуратурою на виявлені порушення вимог земельного законодавства вжито заходів представницького характеру та заявлено до суду 9 позовних заяв в інтересах держави до окремих  громадян та Хустської районної державної адміністрації про визнання вищевказаних державних актів незаконними та повернення земельних ділянок загальною площею понад 13 га у власність держави.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2693