Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2014

Для участі у конкурсах закупівлі продуктів харчування хустські підприємці використовують фіктивні довідки – відкрито кримінальне провадження

                  

Проведеними Хустською міжрайонною прокуратурою проведено перевірки у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів при здійсненні державних закупівель управлінням освіти, молоді та спорту Хустської РДА, а також в управлінні освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради.

 

 Як повідомив Хустський міжрайонний прокурор Юрій Беламут: «Виявлено, що одним з учасників конкурсних процедур підроблено та використано позитивний висновок СЕС, а саме - санітарний паспорт на автомашину, що перевозить харчові продукти, та ще двома учасниками надано довідки про наявність у їх працівників відповідної категорії, яких насправді у підприємців не було. До того ж, один з цих підприємців використовував таку фіктивну довідку декілька разів для участі у чотирьох конкурсах закупівлі продуктів харчування».

 

Відомості щодо вказаних фактів та осіб внесено до ЄРДР за та зареєстровано три кримінальні провадження за попередніми правовими кваліфікаціями ч. 1, ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України - підроблення документів, печаток, штампів  та бланків, збут чи використання підроблених документів.

 

Наразі проведення перевірки продовжується.

 


Довідка:

ч. 1 ст. 358 КК України - підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який  видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, приватним  нотаріусом, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи,  і який надає права або звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем чи  іншою  особою або збут такого документа, а також виготовлення  підроблених  печаток, штампів чи бланків підприємств,  установ чи організацій незалежно від форми власності, інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут -  караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів  доходів громадян  або  арештом  на строк до шести місяців,  або обмеженням волі на строк до двох років.

ч. 3 ст. 358 КК України - дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

ч. 4 ст. 358 КК України - використання завідомо підробленого документа - карається штрафом до  п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або  арештом  на  строк  до  шести  місяців,  або обмеженням волі на строк до двох років.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 4332