Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2014

За неналежну роботу із зверненнями громадян хустських посадовців притягнуть до відповідальності

                  

Хустською прокуратурою внесено подання голові Хустської районної державної адміністрації про усунення порушень вимог Закону України «Про звернення громадян» та притягнення до дисциплінарної відповідальності секретаря управління освіти, молоді та спорту Хустської РДА, з вини якої допущені порушення Закону України «Про звернення громадян».

Проведеною перевіркою встановлено, що в порушення вказаного Закону посадовими особами управління освіти, молоді та спорту Хустської районної державної адміністрації громадяни, які звернулися до управління не повідомляються про результати розгляду їх звернень.

Аналогічні порушення допущено управлінням при вирішенні також інших звернень, де проведена перевірка та наявні відповідні висновки  навчальних закладів, куди скеровувалися звернення. До цього часу не надано відповіді на звернення які заявники подавали ще на початку лютого.  

Також, в порушення вимог ч.1 ст.20 Закону України «Про звернення громадян» на момент проведення перевірки, встановлені факти порушення строків розгляду звернень громадян.

Разом з цим, в порушення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» (де передбачена законодавством відповідь заявнику протягом 5 днів) управлінням освіти, молоді та спорту два запити на інформацію, зареєстровані у відповідності до Закону України «Про звернення громадян» (відповідь надається протягом місяця). Це призвело до порушення строків та порядку розгляду запитів.

 

 

 

Прес-служба прокуратур и Закарпатської області

кількість переглядів: 383