Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2014

Прокуратура Тячівщини, захистила в суді законні права неповнолітнього на будинок

             

Прокуратура Тячівського району відстояла в суді законні інтереси 17-річного юнака позбавленого батьківського піклування, щодо визнання за ним права власності на спадкове майно, яке залишилося після смерті його бабки.

 

Як повідомив прокурор Тячівського району Владислав Братюк, проведеною перевіркою встановлено, що бабка залишила юнаку у спадок будинок в одному з сіл Тячівщини, але служба у справах дітей Тячівської РДА жодним чином не вжила заходів до реєстрації прав хлопця в порядку спадкування на нерухомість. Як наслідок - правовстановлюючі документи в юнака на дану нерухомість та землю під нею були відсутні.

 

Відтак, прокуратура Тячівського району, з метою захисту законних прав неповнолітнього, звернулася до Тячівського районного суду, про визнання за хлопцем права власності на житловий будинок з надвірними спорудами, що по закону дістався йому у спадок, який задоволено в повному обсязі.

 

Крім того, за результатами розгляду внесеного прокуратурою подання, до дисциплінарної відповідальності вже притягнуто посадовця служби в справах дітей Тячівської РДА, яка не вжила заходів, щодо  приведення документів на спадкове майно неповнолітнього у відповідність до вимог закону.

 

Прес – служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2847