Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2014

Через неналежне виконання посадовцями Сторожницької сільради своїх посадових обов’язків, територіальній громаді завдано понад 300 тис грн збитків

              

Ужгородською міжрайонною прокуратурою, за фактом невиконання своїх службових обов'язків посадовими особами Сторожницької сільської ради, що спричинило тяжкі наслідки територіальній громаді села, розпочато кримінальне провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

 

Як повідомив Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин, в ході проведення перевірки, прокуратурою виявлено ряд порушень вимог Бюджетного кодексу України та Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

 Так, в порушення вимог ст. 40 зазначеного Закону та ст. ст. 7, 71, 78 Бюджетного кодексу України, посадовці не вжили жодних заходів, щодо укладення договорів про сплату пайових коштів (внесків) на розвиток інфраструктури території вказаної сільської ради, між чотирма приватними підприємцями та сільрадою. Відтак, і відповідно пайові внески на розвиток інфраструктури села до місцевого бюджету не надходили.

 Крім цього, посадовці не вжили жодних заходів, щодо сплати сімома забудовниками пайових коштів (внесків) на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, з якими були укладені договори протягом 2006 – 2008 років.

Наразі, посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2606