Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2014

П. Гецко, який за оперативною інформацією перебуває на території Російської Федерації та звідти закликає до змін адміністративно-територіального устрою України, розшукується правоохоронними органами

             

Прокуратурою Закарпатської області, спільно з управлінням СБУ в області, вживаються активні заходи щодо встановлення місця знаходження Петра Гецка, який перебуваючи поза межами території нашої держави, виступає на телеканалах Російської Федерації, із закликами до змін адміністративно-територіального устрою України шляхом визнання, так званої "Республіки "Підкарпатська Русь" та невизнання унітарності України.

 

Нагадаємо, що 20 березня слідчим відділом управління СБ України в Закарпатській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб).

 

Наразі, в ході досудового розслідування встановлено, що звернення Гецка не співпадають з позицією переважної більшості лідерів русинських організацій краю. Також, з показань свідків встановлено, що жодна з русинських організація області не уповноважувала Гецка діяти від її імені, а також звертатися до Президента РФ.

 

Відтак, у зв’язку із наявною інформацією, що підозрюваний переховується від органів слідства на території Російської Федерації, останній оголошений в розшук.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2428