Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2014

310 посадовців притягнуто до відповідальності за порушення законодавства у сфері охорони, раціонального використання та відтворення лісових ресурсів

                       

16 липня, у прокуратурі Закарпатської області, під головуванням заступника прокурора Закарпатської області Анатолія Савченка, відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних та контролюючих органів області з порядком денним: «Про стан додержання вимог законодавства у сфері охорони, раціонального використання та відтворення лісових ресурсів».

 

У вступному слові, Анатолій Савченко зауважив, що не зважаючи на тенденцію до зменшення об’ємів самовільних рубок в порівнянні з 2013 роком, питання збереження лісових ресурсів все рівно потребує особливої уваги.

 

Так, й надалі проблемними для регіону залишаються питання незадовільної охорони лісів лісогосподарськими підприємствами від незаконних порубок дерев, недодержання суб’єктами господарювання технологічних процесів при проведенні лісозаготівельних робіт, відсутність системної роботи постійних лісокористувачів щодо реального відшкодування правопорушниками завданих лісу збитків.

 

Упродовж І півріччя 2014 року органами прокуратури вже прийнято 63 постанови про проведення перевірок у цій сфері, за результатами яких розпочато 12 кримінальних проваджень, загальний розмір збитків за якими становить понад 2,2 млн. грн., з яких 4 скеровано до суду, розглянуто із вжиттям заходів 46 подань, до відповідальності притягнуто 310 посадових осіб, у тому числі 304 посадовці органів контролю. За документами прокурорського реагування відшкодовано 233 тис. грн., у тому числі 198 тис. грн. до бюджету, та  ще на 35 тис. грн. заявлено позови.  

 

Начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Іван Форгачі, виступаючи піддав критиці роботу Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також ДП «ЗОУ ЛАГ «Закарпатагроліс», службові особи яких здійснюють свою роботу по забезпеченню охорони і захисту лісу неналежним чином,  а в окремих випадках останні взагалі бездіють.

 

 

Відтак, за результатами наради з метою покращення координації діяльності правоохоронних та інших спеціально уповноважених органів виконавчої влади у сфері охорони, збереження, відтворення і раціонального використання лісових ресурсів, міжвідомча нарада постановила усім керівникам правоохоронних та контролюючих органів краю вжити додаткових заходів до забезпечення додержання вимог законодавства в сфері охорони, раціонального використання, збереження та відтворення лісових ресурсів у Закарпатській області.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 320