Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2014

Посадовці Іршавського ІТТ перерахували підприємцю з держбюджету суму у 3,6 разів більшу за фактичну вартість спожитого харчування утримуваними

                       

За фактом незаконного розтрачання державних коштів посадовцями Іршавського ІТТ прокуратурою області проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

 

Прокуратурою області, проведено перевірку в ізоляторі тимчасового тримання Іршавського РВ УМВС, в ході якої виявлено, що працівники міліції, перераховували приватному підприємцю з державного бюджету суму, яка у 3,6 разів перевищувала фактичну вартість спожитого утримуваними харчування.

Як повідомив старший прокурор прокуратури області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян Віталій Білець: «В ході перевірки, нами встановлено, що упродовж січня-квітня поточного року в ІТТ перебувало від 2-х до 6-ти осіб на місяць. Вартість приготованого для них харчування склала майже 2 500 грн. Проте, при звірці виявлено, що міліція перерахувала підприємцю суму, яка у 3,6 разів перевищує фактичну вартість спожитого».

«Окрім цього, посадовці Іршавського РВ склали неправдиві звіти про фактичне забезпечення осіб харчуванням, які (на той час) у ІТТ не утримувалися. Відтак, сума незаконно витрачених бюджетних коштів на гаряче харчування в Іршавському РВ УМВС склала більше 25 тис. грн.», - зауважив Віталій Мирославович.

 

 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2609