Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2014

На Перечинщині комунальники заборгували своїм працівникам понад 28 тис.грн. зарплати - прокуратура розпочала розслідування

               

Прокуратурою Перечинського району внесено відомості про факт безпідставної невиплати зарплати працівникам до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) та розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії  чи  іншої установленої законом виплати громадянам більш як за один місяць,  вчинена  умисно  керівником  підприємства,  установи  або організації  незалежно  від  форми  власності  чи  громадянином  - суб'єктом підприємницької діяльності).

Як повідомив прокурор Перечинського району Дмитро Кириленко: «Вказаний факт виявлено в результаті перевірки в порядку нагляду за додержанням та застосуванням законів у Перечинській міській раді та КП «Комунальник» щодо додержання законодавства про оплату праці».

 

«Нами встановлено, що посадові особи цього комунального підприємства, маючи на розрахунковому рахунку підприємства грошові кошти у сумі понад 227 тис. грн, що в свою чергу підтверджується відомостями про їх рух по розрахунковому рахунку підприємства, тобто маючи реальну можливість виплатити заробітну плату працівникам, не виплачували її. Відтак, це спричинило утворення заборгованості по виплаті заробітної плати на вказаному підприємстві на суму понад 28 тис. грн. за період квітень-травень 2014 року» - поінформував прокурор району.

 

 

 

Прес-служба прокуратура Закарпатської області

кількість переглядів: 3164