Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2014

Прокуратура ретельно та неупереджено проводить розслідування щодо халатності службовців Мукачівського ІТТ, яке призвело до смерті арештованого

               

Перший заступник прокурора Закарпатської області Роман Балита прокоментував інцидент в ІТТ Мукачівського МВ УМВС, де вчорав камері помер мукачівець.

Як розказав на брифінгу з цього приводу перший заступник прокурора Закарпастької області Роман  Балита, вчора, близько 14 год. до чергової частини Мукачівсього відділу міліції надійшло повідомлення із ІТТ про те, що близько 13:50  помер арештований мукачівець 1983 р.н.
За словами Романа Балити: «Встановлено, що підсудний звинувачувався у незаконному збуті психотропних речовин і обвинувальний акт щодо нього перебував на розгляді Мукачівського міськрайонного суду. 20 вересня він був доставлений в ізолятор тимчасового тримання для участі в судових засіданнях».

 

За словами першого заступника прокурора області, троє осіб, які утримувались разом із померлим у камері, намагалися розбудити його, а коли побачили, що той не подає ознак життя, звернулися до працівників СІЗО. Ті, за словами Романа Балити, викликали швидку, але спроби лікарів  реанімувати  чоловіка не принесли результатів і вони констатували його смерть. 

 

Відповідаючи на запитання журналістів про ймовірні причини смерті – перший заступник прокурора  області сказав, що вони наразі встановлюються, однак  слідів насильницької смерті на тілі померлого виявлено не було. Тому відповідь на це питання має дати судмедекспертиза.

 

Роман Іванович поінформував пресу, що прокуратурою вже розпочато досудове розслідування, за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 367 КК України – неналежне виконання працівниками ІТТ службових обов’язків. Встановлюються всі обставини події, призначено також службове розслідування, яке проводить облуправління МВС. Наголосив, що розслідування проводиться надзвичайно ретельно та неупереджено і про його результати обов`язково буде повідомлено.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області


кількість переглядів: 426