Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2014

Прокурор Мукачівського району Олег Опішняк: «Потрібно негайно відібрати ліцензії від підприємців, які продають алкоголь та тютюн неповнолітнім»

      

Саме про ріст підліткової злочинності і реакцію на це правоохоронних та контролюючих органів йшлося на міжвідомчій нараді в прокуратурі Мукачівського районі.

Прокурор Мукачівського району Олег Опішняк, разом із керівниками правоохоронних органів та інших уповноважених органів виконавчої влади та інших відомств  Мукачівського району, радилися, що слід зробити в першу чергу аби зупинити негативну тенденцію. А роботи за словами прокурора -  не початий край.

Зокрема, прокурор району хоче бачити по кожному випадку продажу дітям алкоголю і тютюну матеріали, скеровані сектором кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського МВ до Головного управління Міндоходів у Закарпатській області для застосування штрафних санкції та вирішення питання щодо позбавлення ліцензії таких суб’єктів господарювання. Адже, як відомо, великий відсоток злочинів вчиняється  підлітками саме у стані алкогольного сп`яніння.

 

Звртаючись до керівництва міліції району, прокурор наголосив, що слід активніше проводити рейди та перевірки додержання вимог Закону України «Про рекламу» в торгівельних закладах, які розташовані поблизу загальноосвітніх шкіл, в частині контролю за поширенням реклами, яка шкодить здоров’ю дітей,. А також активізувати і роз’яснювальну роботу з молоддю, зокрема учнями, щодо заборони вживання алкогольних напоїв.

Олег Опішняк, зауважив, що ситуація не терпить зволікань, адже злочинність серед неповнолітніх в районі стала найвищою в області: дітьми вчинено вже 15 злочинів. У скоєнні цих злочинів брали участь 8 неповнолітніх, яким повідомлено про підозру.

За результати наради було вироблено ряд спільних заходів з метою усунення порушень закону та запобігання їм у подальшому, підвищення ефективності роботи щодо захисту прав дітей, попередження злочинності і бездоглядності серед неповнолітніх.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 3152