Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2014

Матеріали ЗМІ, в яких міститься інформація про можливі кримінальні правопорушення навколо питання «Корони», прокуратура скерувала до УМВС для відповідного реагування

     

Матеріали ЗМІ, про можливі кримінальні правопорушення навколо приватизації «Корони», продажу цієї будівлі тощо, в яких містяться повідомлення про можливі кримінальні правопорушення прокуратурою скеровано до УМВС в Закарпатській області для відповідного реагування.

Обумовлено це тим, що саме за відповідним підрозділом УМВС закріплено повноваження реагувати на зазначені правопорушення –  згідно ст.. 216 КПК України - це виключно їх підслідність.

«Що стосується реагування прокуратури Закарпатської області, то  ми  до кінця відстоювали принципову позицію щодо визнання недійсним конкурсу з продажу об’єкта комунальної власності, про що регулярно інформували   у ЗМІ».

 

Зокрема, з так званого «питання Корони» відбулось понад 100 судових засідань у господарських спорах і у кримінальному провадженні.  З приводу останнього, маємо вирок суду, який вже вступив у законну силу. Йдеться про кримінальне провадження за фактом протиправних дій службових осіб КП «БТІ м. Ужгорода» Ужгородської міської ради, а також службовців підприємства-оцінювача, яке проводило оцінку готельно-ресторанного комплексу «Корона» під час проведення приватизації. Винних осіб вже засуджено.

 

         Що стосується господарських судових позовів, то ми пройшли усі існуючі в країні судові інстанції аби відстояти свою позицію, починаючи від Господарського суду Закарпатської області і закінчуючи Вищим Господарським Судом України. 

 

Зокрема, незважаючи на те, що вказаним судом було відхилено касаційну скаргу прокуратури Закарпатської області у справі за позовом прокуратури м.Ужгорода в інтересах держави та територіальної громади міста Ужгорода до Департаменту міського господарства Ужгородської міськради, ТОВ „Проект готель консалтинг ЛТД" та за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ПТВП „Коруна", про визнання недійсним конкурсу з продажу даного об`єкту комунальної власності, Генеральна прокуратура України  погодилась з доводами касаційної скарги прокуратури області. Відтак, 20 січня  2014 року вже Генеральна прокуратура України звернулася із заявою до Верховного суду України про перегляд постанови Вищого Господарського Суду України щодо готельного комплексу «Корони». Проте, у березні  Вищий Господарський Суд України відмовив у розгляді цього питання. Тобто, на даний час, ми вичерпали усі можливості у судовому порядку оскаржити це питання.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 420