Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2014

Прокуратурою Тячівщини скеровано до суду кримінальні провадження, розпочаті за фактом незаконного видобутку піщано-гравійних сумішей

          

Прокуратурою Тячівського району, упродовж жовтня – листопада поточного року закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти у 2 кримінальних провадженнях за ознаками ч. 2 ст. 240 КК України за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (піщано-гравійної суміші), обидва – з угодами про визнання винуватості, укладеними між прокурорами та підозрюваними.

 

Як повідомив заступник прокурора Тячівського району Віктор Ластовичак, наразі одну угоду Тячівським районним судом вже затверджено та призначено обвинуваченому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі 7 140 грн., які той сплатить до бюджету.

Також, завдяки вжитим прокуратурою району заходам, по обох зазначених кримінальних провадженнях заподіяні державним інтересам збитки відшкодовані у повному обсязі в розмірі майже 25 тис. грн.

 

 

Довідково:

 

ч. 2 ст. 240 КК України - порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – караються штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.



         Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 624