Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2014

Три роки позбавлення волі отримав закарпатець за ухилення від мобілізації

           

Вироком Тячівського районного суду за ухилення від призову за мобілізацією (ст.336 КК України), закарпатця засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком два роки.

Чоловіка визнано винним у тому, що він, перебуваючи на обліку у Тячівському районному військовому комісаріаті як військовозобов’язаний запасу (командир відділення силових агрегатів) у липні цього року пройшов медичний огляд, за результатами якого медичною комісією був визнаний придатним до військової служби та одержав під розписку персональну повістку про явку в Тячівський районний військовий комісаріат для відправки в складі команди 2142-ПНК у військову частину  міста Мукачева.

Однак, у визначені час та дату всупереч вимог ч.3 ст.22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», не з’явився. До того ж, закарпатець не повідомив про причини своєї неявки, ухилившись таким чином від призову на військову службу за мобілізацією без поважних причин.

 

 

Довідково:

 

ст. 336 КК України -  ухилення від призову за мобілізацією -  карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

             

              

 

кількість переглядів: 16129