Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2015

За апеляційною скаргою прокуратури винуватця смертельної ДТП засуджено до 8 років позбавлення волі

       

Колегією суддів апеляційного суду Закарпатської області підтримано  апеляційну скаргу прокуратури області та змінено вирок суду першої інстанції,  винуватцю ДТП, в якій двоє жінок загинули та один чоловік отримав травми середнього ступеня тяжкості призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

 

Досудовим розслідуванням встановлено та прокурором доведено, що чоловік, керуючи вантажівкою "DAF" при обгоні на спуску Абранського перевалу перевищив допустиму швидкість руху та втратив керованість над автомобілем, що призвело до зіткнення з автомобілем «Mercedes-Benz» Sprinter та вантажівкою «Volvo».

 

Від отриманих результаті ДТП травм дві жінки померли, ще один чоловік отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

 

Вироком суду першої інстанції водія "DAF" визнано винним у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 3 ст. 286 КК України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати ТЗ строком на 2 роки.

 

Проте прокуратура не погодилась з таким вироком суду та оскаржила його.

 

Відтак, вироком апеляційного суду Закарпатської області чоловіка засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати ТЗ строком на 3 роки.

 

 

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 831