Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2015

За втручання прокуратури, суд визнав законним припинення використання золото-поліметалічних руд на Закарпатті

    

Прокуратурою Закарпатської області вживаються заходи  представницького характеру, щодо захисту інтересів держави у сфері забезпечення реалізації державної політики у сфері раціонального використання надр.

 

Зокрема, шляхом вступу, забезпечено участь у розгляді Закарпатським окружним адміністративним судом ряду адміністративних справ з метою захисту інтересів держави в особі Державної служби геології та надр України щодо використання золото-поліметалічних руд ТзОВ «Західна геолого-розвідувальна компанія» та ПАТ «Карпатська рудна компанія».

 

Так, на початку 2014 року Держгеонадра України винесено накази про зупинення дії відповідних спецдозволів, виданих зазначеним компаніям, у зв`язку з порушенням надрокористувачем умов користування надрами.

 

При розгляді адміністративної справи в апеляційній інстанції судом підтримано позицію прокуратури щодо законності рішення суду першої інстанції про відмову в задоволені позову ТзОВ «Західна геолого-розвідувальна компанія» до Державної служби геології та надр України про скасування наказу в частині зупинення дії спеціального дозволу на дослідно-промислову розробку золото-поліметалічних руд Квасівського рудного поля.

 

Розгляд інших адміністративних справ  наразі триває.

 

 
 

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 481