Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2016

На особистому прийомі в прокуратурі прийнято майже 4 тис. закарпатців

              

Упродовж минулого року у органи прокуратури Закарпаття надійшло понад 8 тис. звернень. Це майже на 23 % менше, ніж 2014 року. Близько 5 тис. звернень вирішено органами прокуратури області, 3,3 тис. – скеровано за належністю в інші відомства.

Майже половина скарг громадян стосувалася питань досудового розслідування. Надходили також звернення з питань представництва інтересів громадян і держави в суді, нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства, додержання законодавства при виконанні судових рішень та скарги про порушені права дітей.

Задоволено минулого року органами прокуратури області 65 звернень.

Вирішено 203 звернень народних депутатів України.

На особистому прийомі упродовж 2015 року у органах прокуратури Закарпаття прийнято майже 4 тис. громадян.

Для полегшення реалізації громадянами права на звернення керівництво прокуратури області здійснювало прийом громадян за місцем їх роботи та проживання з виїздом до усіх районів регіону. Всього здійснено 11 таких виїзних прийомів.

Зменшення ж кількості скарг, які надходять в органи прокуратури, обумовлене змінами у законодавстві щодо повноважень прокуратури у здійсненні нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами влади, місцевого самоврядування виключно у формі представництва інтересів громадянина  чи держави в суді за наявності для цього підстав, передбачених чинним законодавством, а також законодавчо встановленим порядком судового розгляду скарг з питань досудового розслідування.

Однак органи прокуратури й надалі надають правову допомогу громадянам у ході розгляду їхніх звернень.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2284