Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2016

Прокуратурою пред’явлено позовів на загальну суму понад 383 млн. грн., предметом спору яких є майно та земельні ділянки площею понад 8 тис. га загальною вартістю більше 355 млн. грн.

Прокуратурою Закарпатської області активно застосовуються надані їй законом повноважень щодо представництва інтересів держави в судах.

Загалом, з початку року органами прокуратури області пред’явлено позовів на загальну суму понад 383 млн. грн., предметом спору яких є майно та земельні ділянки площею понад 8 тис. га загальною вартістю 355,2 млн. грн.

В цілому, за позовами органів прокуратури області судами вже задоволено 99 позовів на суму понад 100 млн. грн.

Результативною є робота і на пріоритетних напрямках представницької діяльності органів прокуратури регіону.

Так, за рішеннями судів державі повернуто землі вартістю понад 96 млн. грн. У справах за позовами інших осіб, у які прокуратура здійсненила вступ в порядку моніторингу, попереджено незаконне привласнення земель загальною площею 18,22 га.

Пророблена ефективна робота по поверненню земель державного кордону.

Зокрема, на сьогоднішній день судами різних інстанцій розглянуто та задоволено 30 позовів прокуратури області в інтересах держави в особі  Державної прикордонної служби України та прикордонних загонів до громадян, управління Держземагенства у Закарпатській області, Ужгородської районної державної адміністрації про визнання недійсними і скасування наказів управління Держземагенства у Закарпатській області, визнання недійсними договорів оренди та повернення у державну власність земельних ділянок з незаконного володіння, площа яких становить понад 57 га.

В цілому, за позовами органів прокуратури області у поточному році повернуто  та попереджено незаконне надання земель площею 179 га.

Надзвичайно актуальною для нашого краю є охорона навколишнього природного середовища.

У цій сфері задоволено позовів на майже 1,4 млн. грн., серед яких – на суму понад 1,2 млн. щодо стягнення шкоди заподіяної внаслідок незаконних рубок лісу.

За позовами прокурорів у бюджетній сфері стягнуто понад 2,3 млн. грн. Крім того, за результатами вступу та участі у справах за позовами інших осіб запобігнуто незаконному стягненню з бюджету 1,8 млн. грн.

У цивільних, адміністративних та господарських справах прокурорами забезпечено участь у 281 судовому засіданні, де судами постановлено рішення по суті спору.

В апеляційному та касаційному порядку оскаржено 39 судових рішень. Судами вищих інстанцій розглянуто та задоволено 28 таких скарг.

Цього року вдалося у 5 разів  збільшити реальне виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року  (100,9 млн. грн.  у 2016  проти 20 млн. грн. у 2015).

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2249