Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2016

Понад півмільйона гривень збитків стягнуто за позовами прокуратури внаслідок незаконного вирубування лісу

Львівський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури у двох справах щодо стягнення шкоди заподіяної незаконними рубками лісу та залишив без змін  судові рішення, за якими стягнуто понад півмільйона гривень збитків внаслідок його вирубування.

Як зауважив начальник відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень Андрій Малинич, підставою для звернення з даними позовами стало неналежне виконання лісогосподарським підприємством регіону свого обов’язку, визначеного природоохоронним законодавством, щодо охорони лісу від самовільних рубок невідомими особами, що знайшло своє підтвердження у обвинувальних вироках суду стосовно їхніх працівників.

Ліси мають величезний вплив на клімат і стан ґрунтів. Наслідком масових вирубок лісу в області є вихід річок з берегів, затоплення сел.

Після пошкодження або знищення лісової рослинності неможливо одразу відновити її природний стан.

Запобігання таким рубкам та відшкодування збитків внаслідок їх здійснення є вкрай важливим.

 Втрати при цьому є фактично невідновними, які б матеріальні ресурси не було б залучено. Вирощування дерев, знищених незаконними рубками, вимагає тривалого часу.

А тому діяльність прокуратури краю з цього напрямку залишається і надалі однією з пріоритетних.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

 

кількість переглядів: 2596