Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2016

Прокурор області зустрівся із спостерігачами місії ОБСЄ в Україні

Сьогодні, в прокуратурі Закарпатської області відбулася зустріч прокурора області Володимира Гаврилюка з спостерігачами місії ОБСЄ в Україні Денешом Декані, Мирославом Демко і Терезою Бороденчик.

Європейських гостей  цікавилися криміногенною ситуацією в Закарпатті, результатами реформування прокуратури, вирішенням гострих конфліктних ситуацій у краї.

Найперше гості коротко окреслили коло діяльності місії ОБСЄ в Україні й зокрема на Закарпатті.

Серед питань, які найбільше цікавили іноземних спостерігачів це позиція прокуртури області  щодо блокування активістами українсько-словацького кордону в м.Ужгороді.

Прокурор області Володимир Гаврилюк повідомив гостей, що сьогодні проїзд для громадян в обидві сторони розблоковано, а відтак - питання блокування КПП «Ужгород» знято. Проте, аби це питання  було закритим, тобто вирішеним, слід внести законодавчі зміни до митного кодексу України, а також до інших законодавчих актів. У іншому випадку, вказана ситуація може повторитися і на місцевому рівні її вирішити, без таких змін надзвичайно складно.

Також, спостерігачі ОБСЄ цікавилися недавньою конфліктною ситуацією в Мукачівському суді, де розглядають справу по обвинуваченню представників «Правого сектора». Стосовно подій в Мукачівському суді -поінформував прокурор області, відкрито два кримінальні провадження: за фактом хуліганства та  погрози чи насильства щодо працівника правоохоронного органу. Ці провадження розслідує слідчий відділ нацполіції в області.

На усі запитання представники ОБСЄ одержали вичерпну інформацію. На завершення сторони обмінялися координатами та домовилися про подальшу співпрацю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 682