Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

Майстра лісу, який допустив незаконну рубку, засуджено до обмеження волі строком на 1 рік з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю

Вироком Хустського районного суду,  майстра лісу Березівського лісництва державного підприємства «Хустське лісове дослідне господарство», який допустив незаконну рубку, засуджено до обмеження волі строком на 1 рік з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном на 1 рік.

Майстер лісу обґрунтовано обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст. 367 КК України - службової недбалості, що завдала істотної шкоди охоронюваним законом інтересам держави, тобто у вчиненні злочину.

Як повідомив керівник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Ігор Ковтун, встановлено, що майстер лісу Березівського лісництва державного підприємства «Хустське лісове дослідне господарство», у 2014 році, будучи працівником правоохоронного органу - лісової охорони, службовою особою, яка здійснює захист і охорону лісу від самовільних рубок, допустив проведення місцевими мешканцями самовільних рубок та заподіяння державним інтересам матеріальної шкоди.

Зокрема, майстер лісу надав усний дозвіл на здійснення вирубки місцевому мешканцю, який хотів придбати 20 м.куб. деревини та здійснив за неї оплату.

Проте, через відсутність контролю з боку майстра лісу і з його мовчазної згоди, місцевий мешканець самовільно незаконно нарубав додаткові 22 ялини кубомасою 56 м.куб.

При цьому майстер лісу, знаючи про це, протокол про вчинення лісопорушення щодо останнього не склав, арешт на незаконно здобуту лісопродукцію не наклав, особу, винну в лісопорушенні не затримав та керівництву чи в правоохоронні органи про вказаний факт не повідомив.

Свою вину колишній вже майстер лісу повністю визнав, щиро розкаявся і отримав покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном на 1 рік.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2262