Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2017

В прокуратурі Закарпатської області відбувся семінар на тему: «Забезпечення ефективного застосування прокурорами представницьких повноважень на захист інтересів держави»

Захід відбувся за участі заступника начальника управління представництва інтересів громадян або держави в суді Департаменту  підтримання державного обвинувачення та представництва інтересів громадян або держави в судах Генеральної прокуратури України Мирослава Гнатюка, який долучився до семінару у режимі відео конференції, секретаря судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Закарпатської області Олени Кожух, заступника голови господарського суду Закарпатської області Оксани Ремецькі та керівників місцевих прокуратур, заступників керівників і прокурорів, які відповідають за цей напрям роботи

З вступним словом до учасників семінару звернувся заступник прокурора області Андрій Новіков.   

Відтак, з доповіддю про нарахування та відшкодування збитків при незаконному використанню державного та комунального майна для належного здійснення прокуратурою захисту інтересів держави у суді виступив Мирослав Гнатюк. Він же розкрив присутнім тему «Реституція, віндикація, кондикція. Особливості та критерії застосування вказаних способів при захисту  інтересів держави прокурорами». 

Про особливості реалізації прокурором представницьких повноважень у порядку цивільного судочинства – повідала секретар судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Закарпатської області Олена Кожух.

Заступник голови господарського суду Закарпатської області Оксана Ремецькі мала доповідь про процесуальні особливості здійснення прокурором представництва інтересів держави в господарському суді.

 

Про практичну реалізацію прокуратурою України функції представництва інтересів держави в суді. А також  шляхи формування доказової бази при підготовці позовних заяв розказав учасникам семінару начальник відділу організації представництва в суді та при виконанні судових рішень Іван Костів.

Прокурор відділу забезпечення представництва в суді Петро Стойко у своїй доповіді розкрив тему особливості ініціювання прокурором участі у справах не за позовами прокурора з метою захисту інтересів держави та оскарження незаконних судових рішень постановлених у справах даної категорії.

Проблемні питання представницької діяльності щодо забезпечення захисту інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища висвітлив для присутніх прокурор відділу забезпечення представництва в суді Роман Лемак. 

Про повноваження прокурора у виконавчому провадженні розказав прокурор відділу організації представництва в суді та при виконанні судових рішень Руслан Ярош.

   В рамках семінару були розкриті ключові аспекти забезпечення ефективного застосування прокурорами представницьких повноважень на захист інтересів держави та обговорено проблемні питання, які виникають під час його здійснення, учасники висловили свої думки та міркування з приводу цього. Наприкінці заходувідбулося обговорення проблемних питань щодо здійснення прокурорами функцій представництва. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2942