Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2017

На навчально-методичному семінарі, за участі судді Апеляційного суду Закарпатської області Івана Стана, прокурори вчилися оскаржувати незаконні судові рішення

У прокуратурі Закарпатської  області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Оскарження прокурором незаконних судових рішень про закриття кримінальних проваджень (справ) за реабілітуючими підставами та у яких ухвалено виправдувальні вироки».

 

 

 

Відкрив семінар, у якому взяли участь керівники підрозділів апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, прокурори місцевих прокуратур (в режимі відеоконференцзв’язку) прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк.

Секретар кримінальної палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Апеляційного суду Закарпатської області Іван Стан розказав присутнім  про правові підстави закриття кримінального провадження судом апеляційної інстанції.

Після нього слово мав  начальник відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури області Ігор Сехін, який виступив з доповіддю про основні порушення вимог кримінального та кримінального процесуального законодавства, які призвели до ухвалення реабілітуючих судових рішень (виправдувальних вироків та ухвал про закриття провадження з реабілітуючих підстав).  

Він же доводив до прокурорів  інформацію про практику Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) в прокурорській діяльності, в тому числі особливості пошуку та опрацювання рішень, аналітичних документів ЄСПЛ в базі даних HUDOC.

Прокурор відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури області Людмила Сирохман зупинилася на темі особливості оцінки доказів у кримінальному провадженні судом апеляційної інстанції, заявлення прокурором клопотань про дослідження доказів при оскарженні незаконних судових рішень в апеляційному порядку у провадженнях (справах) даної категорії.

Насамкінець  відбулась жвава дискусія учасників семінару з проблемних питань оскарження незаконних судових рішень в апеляційному порядку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2303