Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2017

Завдяки Ужгородській місцевій прокуратурі відновлено права територіальної громади міста Ужгорода на земельні ділянки

Як повідомив керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко, постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 15.09.2017 задоволено позов Ужгородської місцевої прокуратури та скасовано рішення Ужгородської міської ради в частині надання дозволу на складання проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею за рахунок земель лісового фонду.

 

Нагадаємо, що Ужгородською місцевою прокуратурою були виявлені порушення вимог земельного та лісового законодавства при прийнятті рішень Ужгородською міською радою в частині розпорядження земельними ділянками, переданих у постійне користування ДП «Ужгородське лісове господарство».

Зокрема, Ужгородською міської радою всупереч вимогам земельного та містобудівного законодавства України, було прийнято рішення, згідно якого громадянину було надано дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку по вулиці Запорізькій в м. Ужгороді з подальшою передачею її у власність. Це відбулося за рахунок території лісового фонду, на яких згідно генерального плану міста Ужгорода та плану зонування, затвердженого рішенням 1 сесії 7 скликання Ужгородської міської ради від 10.03.2016 року, будівництво індивідуальної житлової забудови заборонено.

Відтак, з метою відновлення законності при вирішенні суспільно-значимого питання щодо порядку та правомірності розпорядження земельними ділянками,  а також захисту інтересів держави в особі територіальної громади міста Ужгорода Ужгородською місцевою прокуратурою було скеровано до Закарпатського окружного адміністративного суду позов про скасування пункту рішення Ужгородської міської ради  в частині надання дозволу на складання проекту із землеустрою щодо відведення земельнї ділянки площею 0,1000 га і вартістю близько 55 тис. грн.

З аналогічних підстав, Закарпатським окружним адміністративним судом задоволено ще дві позовні заяви Ужгородської місцевої прокуратури, завдяки чому відновлено права територіальної громади міста Ужгорода на дві земельні ділянки загальною площею 0,1100 га та вартістю понад 65 тис. грн.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2084