Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2018

Прокуратура добилася розірвання договору щодо закупівлі товару за державні кошти, укладення якого відбулося в порушення Закону

Прокурором Великоберезнянського відділу Ужгородської місцевої прокуратури забезпечено участь у Господарському суді Закарпатської області у справі за позовом керівника Ужгородської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби до відділу освіти Великоберезнянської РДА та підприємця про визнання недійсним договору про закупівлю товарів (продуктів харчування) за державні кошти в сумі 661 тис.грн.

 

Начальник Великоберезнянського відділу Ужгородської місцевої прокуратури Ігор Піпаш повідомив, що за результатами розгляду 31.01.2017 суд, задовільнив позовні  вимоги прокурора у повному обсязі. Наразі судове рішення ще не набрало законної сили.

            Підставою для звернення прокурора до суду стало порушення ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» відповідно до якого замовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів без застосування вимог Закону, тобто укладенню договору купівлі-продажу товарів на суму більше 200 тис.грн. повинна передувати процедура закупівель.

 

           

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2986