Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2018

Прокуратура: громадянин Грузії, який підозрюється у наданні неправомірних вигод двом правоохоронцям перебуватиме під вартою

   

Ухвалою колегії суддів Апеляційного суду Закарпатської області підтверджено законність рішення суду першої інстанції та залишено у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави громадянину Грузії, який підозрюється у вчиненні грабежів на території області та наданні неправомірної вигоди двом працівникам Ужгородського відділу поліції за прикриття його злочинної діяльності.

 

Доводячи необхідність обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, процесуальним прокурором наголошено, що іноземець обґрунтовано підозрюється у відкритому викраденні від закарпатки сумочки, в якій знаходились 13 тис грн, 400 дол США та 220 Євро.

 

В подальшому, намагаючись уникнути відповідальності за скоєне, підозрюваний перерахував поліцейським 77 тис грн неправомірної вигоди, з яких 25 тис грн на банківську картку, ще 2 тис дол США поліцейські отримали по одній з платіжних систем.

 

Крім того, прокурором наведено ще ряд ризиків, які виключають можливість обрання підозрюваному іншого запобіжного заходу, крім тримання під вартою.

 

Відтак, апеляційним судом Закарпатської області підтверджено законність рішення суду першої інстанції та залишено у силі обраний підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

 

У сукупності, затриманий іноземець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.186 (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч.3 ст.369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

 

Довідково:

Як ми інформували, у червні 2018 р., прокуратура Закарпатської області спільно з Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ НПУ викрили двох працівників Ужгородського відділу поліції (один з яких діючий, а інший вже звільнився), які за неправомірні вигоди прикривали злочинну діяльність групи громадян Грузії на території Закарпаття.

 

Обом закарпатцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб. Встановлюється їх причетність до вчинення інших, аналогічних злочинів.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2602