Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2018

Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження щодо прийнятого міською радою рішення про демонтаж комунального майна Ужгородської міської друкарні

     

Ужгородською місцевою прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення) та ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).


Провадження зареєстроване 12 жовтня 2018  року, за зверненням однієї з громадських організацій.


Так, візуальний огляд приміщень, які згідно  прийнятого на сесії міськради рішення підлягають демонтажу, не свідчить про їх аварійність, а їх нормальна експлуатація можлива за умов здійснення певних ремонтних робіт, вартість яких значно менша за проведення демонтажу.


Крім того, рішення про демонтаж спричинить прямі збитки територіальній громаді  м. Ужгорода у розмірі майже 8,5 млн грн.


Разом із цим, службові особи Ужгородської міської ради зловживаючи службовими повноваженнями,  в інтересах третьої особи, розпочали процедуру приватизації будівель, які на даний час належать до єдиного комплексу Ужгородської міської друкарні.


Досудове розслідування доручено здійснювати Ужгородському ВП   ГУНП в Закарпатській області, хід якого
перебуває на контролі Ужгородської місцевої прокуратури.

 

Наразі вживаються заходи щодо забезпечення повного, всебічного і об’єктивного розслідування та прийняття у кримінальному провадженні кінцевого рішення.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 695