Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

Судитимуть переправника нелегальних мігрантів

      

Великоберезнянським відділом Ужгородської місцевої  прокуратури  затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця, який у вересні цього року незаконно  переправив нелегальних мігрантів через державний кордон України на територію Республіки Польща.

 

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, сприяв у незаконному переправленні через державний кордон України чотирьох громадян Републіки В’єтнам.

 

Так, до обов’язків чоловіка входило перевезти мігрантів з м. Ужгорода до с. Стужиця, що на Великоберезнянщині та передати їх спільникам, які мали перемістити їх через державний кордон.

 

У подальшому, підозрюваний мав зустріти вищевказаних мігрантів на території Республіки Польща та на автомобілі супроводжувати останніх до Республіки Німеччини.

 

Матеріли кримінального провадження щодо співучасників злочину виділені в окреме кримінальне провадження. Наразі встановлюються їх особи.

 

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 332 КК України -  незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб

 

За скоєне, чоловіку загрожує від п'яти до семи років позбавлення волі  з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2416