Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2018

Прокуратура закликає громадян повідомляти про відомі їм факти порушення прав пацієнтів реабілітаційних центрів чи інші місця, де можуть незаконно утримувати людей

      

На постійному контролі у прокуратурі Закарпатської області перебуває діяльність правоохоронних органів, щодо виявлення та припинення протиправної діяльності так званих реабілітаційних центрів, у яких замість реабілітації і лікування від наркотичної, алкогольної чи гральної залежності хворі зазнають нелюдського поводження.

 

На жаль, діяльність таких закладів в Україні є невикоріненою. Ще досі трапляються випадки жорстокого поводження з людьми, їх примусового утримання чи залучення до  рабської праці, що, безумовно, є порушенням їхніх прав та міжнародних стандартів.

 

У зв’язку з цим, закликаємо всіх небайдужих громадян, повідомляти правоохоронні органи, зокрема і органи прокуратури, про відомі їм випадки незаконного позбавлення волі людей, їх викрадення, застосування катувань у реабілітаційних центрах, установах соціального захисту, інших місцях несвободи Закарпатської області  чи залучення осіб до рабської праці.

 

У разі надходження подібних повідомлень будуть організовані відповідні перевірки та, за наявності підстав, вживатимуться заходи реагування щодо поновлення прав людей.

 

Повідомлення про факти порушень конституційних прав громадян приймаються у прокуратурі Закарпатської області за телефоном цілодобової «гарячої лінії» – (0312) 61-65-47 та на електронну адресу: [email protected].

 

Також нагадуємо, що в прокуратурі Закарпатської області функціонує гаряча лінія для повідомлень про кримінальні правопорушення,   пов′язані з торгівлею людьми за  тел: (0312) 61-35-60 та на  е-mail: [email protected]

 

Крім того, з метою оперативного реагування на отриману інформацію про порушення прав затриманих, ув'язнених і засуджених осіб, в органах прокуратури Закарпатської області працює телефон «гарячої лінії» та «електронна пошта довіри». Приймання таких повідомлень здійснюється по телефону: (0312) 61-65-47. Інформацію також можна надсилати й на електронну пошту: [email protected]

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2204