Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2018

Прокуратура вимагає повернути територіальній громаді Матіївської сільської ради понад 2 га земель сільськогосподарського призначення, незаконно виділених у приватну власність

   

Прокуратурою Закарпатської області оскаржено рішення Виноградівського районного суду, яким було відмовлено у задоволенні позову про повернення територіальній громаді понад 2 га земель сільськогосподарського призначення, незаконно виділених у приватну власність.

 

Так, установлено, що на сесії сільської ради надано у власність земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства двом громадянам, - близькими родичами сільського голови, який приймав участь у прийнятті радою відповідних рішень.

 

Постановою суду у справі про адміністративне правопорушення посадовця визнано винним у вчиненні корупційного діяння щодо неповідомлення особою про наявність у нього реального конфлікту інтересів.

 

Вподальшому, керівником відповідної місцевої прокуратури пред’явлено позовну заяву про скасування рішень ради  та про повернення земель у власність громади.

 

Однак, незважаючи на імперативну норму ч.1 ст.67 Закону України "Про запобігання корупції" про те, що нормативно-правові акти, рішення, видані (прийняті) з порушенням вимог цього Закону, можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою заінтересованої фізичної особи, серед інших у т.ч. прокурора, місцевий  суд відмовив у задоволенні позовних вимог.

 

Порушення цього Закону при прийнятті рішення органом місцевого самоврядування є безумовною підставою для визнання незаконним такого рішення та автоматичного його скасування.

 

Відтак, прокуратура області оскаржила дане судове рішення до Закарпатського апеляційного суду та вимагає повернути територіальній громаді понад 2 га земель сільськогосподарського призначення, незаконно виділених у приватну власність.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1867