Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

У прокуратурі Закарпатської області проведено тренінгове навчання за участі представників ГПУ та Національної академії прокуратури України

        

Сьогодні, 22 листопада, у приміщенні прокуратури Закарпатської області проведення навчально-методичний семінар на тему: «Проблемні питання нагляду за додержанням законів при виконанні кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та при забезпеченні прав взятих під варту осіб у спеціальних приміщеннях органів Національної поліції. Шляхи їх вирішення», який відбувся під головуванням першого заступника прокурора Закарпатської області Івана Шимона.

 

Участь в роботі семінару взяли представники Генеральної прокуратури України, Науково-дослідного Інституту Національної академії прокуратури України, ДУ «Центр пробації» в Закарпатської області, сектору організації діяльності ізоляторів тимчасового тримання ГУНП в області, організації  діяльності груп реагування УПД нацполіції краю, а також  прокурори апарату прокуратури області та місцевих прокуратур.

 

Розпочалось заняття з виступу заступника начальника відділу організації роботи прокурорів з підтримання публічного обвинувачення в судах Національної академії прокуратури України Валерія Севрюкова, який детально розкрив тему: «Межі судового розгляду».

 

Згодом, перед працівниками прокуратури Закарпаття виступив заступник начальника нагляду за додержанням законів при виконанні кримінальних покарань та пробації управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України Вячеслав Руденко, який розповів про організацію прокурорського нагляду за додержанням законів у спеціальних приміщеннях органів Національної поліції.

 

Ганна Щербакова - головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення участі прокурорів у кримінальному провадженні Науково-дослідного Інституту Національної академії прокуратури України, розповіла присутнім прокурорам про забезпечення прав взятих під варту осіб.

 

На загальних питаннях виконання кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі окремо зупинився викладач відділу підготовки прокурорів з нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях Інституту підвищення кваліфікації Національної академії прокуратури України Костянтин Шкарупа.

 

Навчальний захід відбувся у формі конструктивного обговорення, обміну думками та питаннями, адже постійне підвищення кваліфікації – запорука успіху держави загалом та прокуратури зокрема.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

кількість переглядів: 2230