Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2019

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно виноградівця, який наніс смертельні травми брату і намагаючись уникнути відповідальності за скоєне - втік під час конвоювання

    

Виноградівським відділом Берегівської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця с. Чорнотисово, Виноградівського району, який обвинувачується у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень рідному брату, від яких останній помер.

В ході досудового  розслідування встановлено, що підозрюваний, через особисті неприязні відносини, наніс рідному брату серію ударів руків’ям лопати.  У середині вересня 2018 р., від отриманих травм, потерпілий загинув в реанімаційному відділенні районної лікарні.

Намагаючись уникнути відповідальності за скоєне, підозрюваний переховувався у м.Дніпрі, а під час його конвоювання до Закарпаття – втік з-під варти, вистрибнувши через вікно під час руху поїзда. Розшукали і затримали його правоохоронці через декілька днів знову ж у м. Дніпро.

Як повідомив керівник Берегівської місцевої прокуратури Володимир Жилкін, 28 грудня 2018 року Виноградівським районним судом задоволено клопотання процесуального  прокурора та взято виноградівця під варту на 60 діб без можливості внесення застави.

Наразі, у даному кримінальному провадженні, процесуальним прокурором затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного за ч.2 ст.121 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

 

Крім того, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом втечі виноградівця під час конвоювання. Попередня правова кваліфікація - за ч.2 ст.393  КК України (втеча з-під варти). Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва Мукачівської місцевої  прокуратури.

 

Матеріали кримінального провадження розпочатого за фактом службової недбалості осіб, які здійснювали конвоювання затриманого (ч.1 ст.367 КК України), скеровано за підслідністю для подальшого досудового розслідування до територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2062