Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2019

Прокуратура оскаржила умовне звільнення від відбування покарання мешканці Сваляви, яка виростила та виготовила понад 4 кг марихуани та вимагатиме реального позбавлення волі

          

Прокуратура Закарпатської області оскаржила вирок Свалявського  районного суду винесений стосовно 25-річної мешканки Сваляви, яка власноруч вдома виростила стебла конопель, а в подальшому виготовила з них понад 4 кг небезпечного наркотику – канабісу.

Крім вилученого наркотику, правоохоронці також знайшли у жінки вдома ще 66 стебел рослин конопель та пів кілограма насіння коноплі. 

Обвинувачену визнано винною в інкримінованих злочинах (ч.3 ст.309 КК України,  ч.2 ст.310 КК України) та засуджено до 5 років позбавлення волі, проте, відповідно до ст. 75 КК України, незважаючи на тяжкість скоєного злочину та суспільну небезпеку, яку він становить, Свалявським районним судом жінку звільнено від відбування покарання з випробувальним строком 2 роки.

Прокуратура Закарпатської області не погоджуючись з винесеним вироком подала апеляційну скаргу, в якій наголошує на безпідставності призначення умовного терміну та невідповідності призначеного покарання тяжкості скоєного  злочину.

Відтак, прокуратура просить скасувати вирок суду першої інстанції в частині звільнення обвинуваченої від відбування покарання з випробуванням на 2 роки та призначити реальне покарання у вигляді  5-річного ув’язнення.

 

 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2087