Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

На Тячівщині судитимуть місцевого мешканця, який контрабандою спробував завезти до України бойовий пістолет

         

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області слідчими УСБУ в Закарпатській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 23-річного місцевого мешканця, який з приховуванням від митного контролю намагався перемістити до України вогнепальну зброю.

 Так, в ході проведення прикордонного та митного огляду автомобіля на якому їхав підозрюваний, було виявлено бойовий пістолет захований у конструкціях автівки.

 Як пояснив молодик, зброю йому подарував знайомий іноземець ще у березні 2016 року. Весь цей час, підозрюваний зберігав пістолет у власному  приватному помешканні на території Чехії.

 Наразі ж, повертаючись до України, він вирішив незаконно перевезти зброю з собою, проте був викритий при проведенні митного огляду.

 Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 1 ст. 201 КК України (контрабанда зброї) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу).

 Прокуратурою Закарпатської області скеровано обвинувальний акт до Тячівського районного суду, який і визначить міру покарання за скоєний злочин.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 462