Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2019

На Закарпатті судитимуть мукачівку за обвинуваченням у розпалюванні національної ворожнечі

    

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області  слідчими  ГУНП області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно закарпатки, яка замовила та організувала друк плакатів провокаційного змісту.

 

Встановлено, що жінка, займаючи посаду директора рекламної агенції,  замовила та оплатила за друк плакатів провокаційного характеру з написом «Зупинимо сепаратистів».  В подальшому, в ніч з 19 на 20 жовтня 2018 року, вони були розміщені на території декількох сіл Закарпатської області.

 

Крім того, через деякий час, підозрювана замовила та оплатила друк ще декілька плакатів зі схожим провокаційним змістом та написом «Подолаємо фашизм разом». Їх розміщення жінка замовила на території Іршавського  району, обабіч автодороги «Мукачево-Рогатин-Львів».

 

Дії 31-річної мукачівки кваліфіковані за ч.2 ст.28, ч.2 ст.161 КК України тобто, вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної  честі та гідності, вчинені службовою особою за попередньою змовою групою осіб.

 

На разі, прокуратура Закарпатської області скерувала обвинувальний акт до Ужгородського міськрайонного суду для розгляду по суті.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 1981