Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

У прокуратурі проведено навчально-методичний семінар з питань роботи у інформаційних системах «ЄРДР» та «ОСОП»

           

14 травня 2019 р., у прокуратурі Закарпатської  області проведено навчально-методичний семінар на тему: «Ефективне використання можливостей інформаційних систем як передумова забезпечення контролю за повнотою і достовірністю звітності».

В роботі семінару, який відкрив керівник регіональної прокуратури, взяли участь керівники структурних відділів облапарату, які є користувачами інформаційних систем «ЄРДР» та/або «ОСОП» та керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники, заступники, а також керівники органів досудового розслідування Національної поліції, УСБУ і ГУ ДФС в області та їх заступники.

Під час заходу зазначено, що важливою складовою діяльності прокурора є забезпечення правильного та своєчасного ведення таких електронних баз даних як «ОСОП», «ЄРДР», які в повній мірі відображають діяльність органів правоохоронних органів Закарпаття.

Зазначені програмні комплекси дозволяють одержати, зберегти та узагальнити дані про стан законності в регіоні, державі, ефективність роботи кожного правоохоронного відомства, що, у свою чергу,  сприяє плануванню заходів на перспективу з метою попередження правопорушень.

Ряд проблемних, питань розкрили присутнім начальник відділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи прокуратури області Неля Бокшан та прокурор цього відділу Оксана Шешеня.

Так, присутніми було обговорено основні зміни до Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, типові недоліки у роботі в ЄРДР та їх вплив на звітність, практичне застосування функціональних можливостей інформаційної системи як основний метод контролю, формування звітності про роботу слідчих в автоматичному режимі, а також механізм проведення перевірок достовірності даних різних форм звітностей з використанням інформаційних систем «ЄДРСР», «ЄРДР», «ОСОП».

Як підсумок, присутні обговорили проблемні питання, які виникають у практичній роботі та обмінялись практичним досвідом у цьому напрямі.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 2484