Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2019

У Мукачеві прокуратура оскаржить рішення суду, яким обвинуваченого у вбивстві виправдано, а визнано тільки винним в умисному тяжкому тілесному ушкодженні

       

   Мукачівська місцева прокуратура оскаржить вирок Мукачівського  міськрайонного суду щодо обвинуваченого в умисному вбивстві (ч.1 ст.115 КК України) та спричиненні тяжких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.121 КК України), який виправданий судом за вчинення вбивства, а засуджений до 6 років тільки за умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень  небезпечних для життя в момент заподіяння.

   Так, в ході судового засідання прокурором доведено, що обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, спровокував сварку з потерпілими 37-річним чоловіком та його 44-річною співмешканкою у їх приватному помешканні.

   У ході сварки, зловмисник наніс дерев’яною палицею, яку приніс із собою, тяжкі травми жінці. Чоловіка, що намагався врятувати співмешканку та при цьому, кликав на допомогу сусідів, зловмисник забив до смерті. Від отриманих травм чоловік загинув на місці події. Трапилось все у лютому 2016 року в с. Ракошино, Мукачівського району.

   У судовому засіданні, прокурор просив суд врахувати всі надані докази, визнати обвинуваченого винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та спричиненні тяжких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.121 КК України) і  в сукупності, призначити покарання у виді 15 років позбавлення волі.

   Однак,  вироком  Мукачівського міськрайонного суду обвинуваченого було виправдано за ч.1 ст.115 КК України, а засуджено тільки за ч.1 ст.121 КК України до 6 років позбавлення волі.

   Відтак, Мукачівська місцева прокуратура, не погоджуючись із  вироком Мукачівського міськрайонного суду оскаржить його у встановлений законом строк і вимагатиме призначити покарання відповідно санкцій інкримінованих статей.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2180