Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

На Тячівщині прокуратура вимагає повернути державі землі сільськогосподарського призначення, які незаконно вибули з комунальної власності

      

Тячівською місцевою прокуратурою в ході вивчення питання розпорядження землями державної та комунальної власності встановлено факт незаконної приватизації земельної ділянки площею 0,70 га на підставі підроблених рішень сесії Топчинської сільської ради.

Так, на підставі неіснуючих рішень сесії вказаного органу місцевого самоврядування з комунальної власності у приватну вибула земельна ділянка, вартістю  понад 420 тис грн. Прокуратурою встановлено, що жодних рішень Топчинською сільською радою з даного питання не приймалось, а земельна ділянка у власність громадян не надавалась.

Відтак,  місцевою прокуратурою подано до  Тячівського районного суду позовну заяву з вимогою про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння та скасування державної реєстрації права власності на землю.

 

Довідково:

За вказаним фактом Тячівською місцевою прокуратурою зареєстроване кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Досудове розслідування доручено здійснювати СВ Тячівського ВП  ГУНП в Закарпатській області.

Наразі триває проведення судово-криміналістичних експертиз.

 
 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області


кількість переглядів: 1908