Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

Прокуратура та УЗЕ викрили на Закарпатті завідувача сектору Рахівської РДА та директора комунального підприємства, які вимагали 1500 дол США хабара

        

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки НП України викрито завідувача одного з секторів Рахівської РДА та директора місцевого комунального підприємства, які вимагали 1500 доларів США неправомірної вигоди.

Хабар зловмисники вимагали за виготовлення проектів тимчасових споруд та погодження схеми їх розміщення, а також за виготовлення і погодження паспортів прив’язки вказаних споруд.

Затримання обох фігурантів проведено в службовому кабінеті начальника сектору Рахівської РДА, де у одного з посадовців вилучено 900 дол США. Ще 400 доларів США правоохоронцями вилучено з обмінного пункту, де інший затриманий, вже до цього, обміняв отриманих хабар.

Також, у рамках даного кримінального провадження, у квітні 2019  року, правоохоронцями задокументовано факт отримання першого траншу – 200 дол США посадовцем Рахівської РДА за позитивне вирішення вищезазначених питань.

Фігурантів  затримано в порядку ст.208 КПК України. До обрання їм судом міри запобіжного заходу вони будуть утримуватись під вартою.

Триває проведення першочергових слідчих дій з документування протиправної діяльності викритих на хабарі посадовців, за результатами чого, обом буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України - вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1285