Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

На Берегівщині взято під варту чоловіка, вдома у якого правоохоронці виявили зброю, боєприпаси та наркотичні речовини

       

Слідчим суддею Берегівського районного суду задоволено клопотання слідчого поліції погоджене процесуальним прокурором Берегівської місцевої прокуратури та взято під варту на 60 діб місцевого мешканця, у якого напередодні, правоохоронці виявили гранати, гвинтівки, набої та речовини, схожі на метамфетамін та марихуану.

При цьому, суддею обрано і альтернативну міру запобіжного заходу - заставу у розмірі 40 тис грн.

За погодження процесуального прокурора, слідчими Берегівського ВП ГУНП  в Закарпатській області  повідомлено затриманому про підозру у незаконному поводженні зі зброєю (ч.1 ст.263 КК України).

Вилучені речовини та боєприпаси скеровані для проведення відповідних експертиз, за результатами яких, вже буде вирішуватись питання щодо подальшої кваліфікації дій затриманого.

 

Обставини справи:

16 липня, за результатами санкціонованого обшуку, у помешканні 33-річного жителя міста Берегово правоохоронцями виявлено ймовірно вибухові пристрої та інші заборонені предмети і речовини.

Мова йде про три ручні гранати типу «РГД-5» та «Ф-1» із запалами до них, дві саморобні малокаліберні гвинтівки та 16 набоїв без маркувань.

Окрім того, в чоловіка було знайдено пакети з кристалічною речовиною, схожою на метамфетамін та марихуану.

Наразі триває подальше досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях з правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) та ч.1 ст.309 КК України (незаконне придбання, зберігання, наркотичних засобів без мети збуту).

Берегівська місцева прокуратура забезпечує процесуальний контроль за ходом слідства.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 1957