Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

На Закарпатті припинено незаконну схему розкрадання деревини у Карпатському біосферному заповіднику (ФОТО, ВІДЕО)

       

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками управління СБУ в Закарпатській області викрито та припинено незаконну діяльність з протиправної порубки та розкрадання деревини у Карпатському біосферному заповіднику.

В ході досудового розслідування встановлено, що за сприяння службової особи Мараморошського природоохоронного науково-дослідного відділення, співробітниками Карпатського  біосферного заповідника незаконно вирубано 98 дерев на території заповідника, який відноситься до природоохоронної та науково-дослідної установи міжнародного значення.

В подальшому, цю необліковану деревину було продано третім особам. Сума заподіяних збитків складає понад 500 тисяч гривень.

Наразі одному із організаторів вказаної незаконної схеми повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, тобто умисному, з метою отримання неправомірної вигоди для інших осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, внаслідок чого, державним інтересам заподіяно тяжких наслідків (ч. 2 ст. 364 КК України).

Триває подальше досудове розслідування.

Встановлюються інші особи причетні до вчинення даного злочину.

Процесуальний контроль за ходом досудового  розслідування забезпечує прокуратура Закарпатської області.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

Get the Flash Player to see this player.

 

кількість переглядів: 2637