Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2019

Прокуратура оскаржила вирок суду про «умовне» засудження тячівця за крадіжку та незаконне заволодіння транспортним засобом

      

Прокуратура Закарпатської області оскаржила вирок Тячівського районного суду стосовно 22-річного мешканця с. Руське Поле Тячівського району, якого визнано винним у крадіжці та незаконному заволодінні транспортним засобом, які поєднані з проникненням у житло (ч.3 ст.185 КК України та ч.2 ст.289 КК України) в частині призначеного судом «умовного» покарання.

У ході судового слідства прокурором повністю доведено вину обинуваченого в злочинах, які йому інкримінувались.

Так, закарпатець, у березні 2018 року проник до приватного будинку, звідки викрав рушницю та деякі інші речі. В подальшому, вже у липні того ж року,  молодик викрав квадроцикл із приватного будинку іншого потерпілого.

Обвинуваченого визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до 5 років позбавлення волі за ч.2 ст.289 КК України та до 4 років позбавлення волі за ч.3 ст.185 КК України, при цьому, на підставі ст.75 КК України, судом звільнено обвинуваченого від відбування покарання із встановленням іспитового строку терміном на 2 роки без конфіскації майна.

У апеляційній скарзі прокуратура наполягає на тому, що призначене покарання не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, а визнання ним вини під тиском беззаперечних доказів, свідчить про його спробу уникнути справедливого покарання.

Крім того, судом не застосовано додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Відтак, прокуратура  Закарпатської області просить ухвалити новий вирок відповідно до якого, на підставі ст. 70 КК України, призначити обвинуваченому остаточне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1863