Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2019

Прокуратура погодила підозру директору приватного підприємства та директору школи, які привласнили понад 300 тис грн бюджетних коштів, виділених для закупівлі парт у школах м. Ужгорода

         

За погодження прокуратури Закарпатської області слідчими ГУНП в Закарпатській області повідомлено про підозру місцевому приватному підприємцю та виконувачці обов'язків директора однієї із шкіл м. Ужгорода у привласненні понад 300 тис грн бюджетних коштів, які були виділені для закупівлі парт у ЗОШ м. Ужгорода та підробці документів. Підприємець, також підозрюється у легалізації (відмиванню) цих коштів.

В ході досудового розслідування встановлено, що підприємець, відповідно до укладеного ним договору, взяв на себе зобов'язання, щодо поставки парт у навчальні заклади. Проте, станом на 31 грудня 2018 року (кінцевий термін дії укладеного договору), свої обов'язки не виконав.

При цьому, виконувачка обов'язків директора однієї із ЗОШ, умисно, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння бюджетними коштами, склала і підписала документи, які підтверджували отримання навчальним закладом комплектів шкільних меблів.

Загалом, таким чином, підозрювані заволоділи понад 300 тис грн, що підтверджено висновком експерта.

Отримані кошти, підприємець легалізував перерахувавши їх на власну картку, а вже відтак - конвертувавши у готівку.

Дії в.о. директора ЗОШ та приватного підприємця  кваліфіковані за ч.1 ст.366 та ч.4 ст.191 КК України (тобто, внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих розмірах).

Крім того, дії приватного підприємця додатково кваліфіковані за ч.1 ст.209 КК України. Мова йде про вчинення фінансової операції чи правочину з коштами або іншим майном, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

Триває подальше досудове розслідування. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення даного злочину.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

 

кількість переглядів: 2997