Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

Прокуратура погодила підозру закарпатцю, який вимагав 8 тис дол відсотків за неіснуючий борг

       

Також, за клопотанням процесуального прокурора прокуратури  Закарпатської області  слідчим суддею Личаківського районного суду м. Львова  затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60  діб без можливості внесення застави.

Як встановлено в ході слідства, мешканець Виноградова вимагав від потерпілого повернути йому 8 тис дол вигаданих відсотків за борг, який йому був сплачений задовго до цього. У випадку несплати «боргу», він погрожував потерпілому кримінальною справою через «своїх» співробітників поліції.

Затримали підозрюваного співробітники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, безпосередньо після передачі 8 тис дол.

За результатами проведеного обшуку, у закарпатця вилучено готівку – предмет злочину, а також ще понад 21 тисячу доларів США, 50 тисяч гривень, понад 4 тисячі євро, боргові розписки, банківські картки та мобільні телефони.

Правова кваліфікація у даному провадженні за ч.2 ст.189 (вимагання за попередньою змовою групою осіб).

Встановлюється коло інших осіб причетних до вчинення давного злочину.  

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові. Прокуратура Закарпатської області забезпечує процесуальний контроль за ходом слідства.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області


кількість переглядів: 2269