Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2019

На Закарпатті до відповідальності за адміністративну корупцію притягнуто 120 посадовців

        

З початку поточного року на Закарпатті, за результатами розгляду скерованих до суду  протоколів про адміністративну корупцію, до відповідальності притягнуто 120 посадових осіб, серед яких 22 - державних службовця, 42 - депутати місцевих рад, 8 - посадових осіб органів місцевого самоврядування та двоє суддів районних судів.

Так, судді визнані винними у не подачі повідомлень про суттєві зміни у майновому стані (ч.2 с. 172-6 КУпАП). Один з них не повідомив про продаж земельної ділянки. Законність цієї постанови Ужгородського міськрайонного суду в подальшому підтверджена Львівським апеляційним судом.

Інший суддя приховав отримання ним доходу від продажу автівки та «забув» подати декларацію про суттєві зміни майнового стану. Вказане порушення виявили правоохоронці у ході досудового розслідування за підозрою цього судді у отриманні 10 тис грн неправомірної вигоди. Тоді, в ході обшуку помешкання судді, окрім 10 тис грн предмету хабаря, правоохоронцями виявлено та вилучено 6300 дол США, які, як встановлено слідством, підозрюваний отримав з продажу власного автомобіля.

Наразі постанову про визнання його винним у неповідомленні про суттєві  зміни майнового стану, суддя оскаржив до апеляційної інстанції.

Крім того, упродовж 11 місяців 2019 року, органами прокуратури Закарпатської області внесено 146 подань у порядку ст.65 Закону України «Про запобігання корупції». За результатами їх розгляду усунуто виявлені прокурорами порушення та притягнуто до дисциплінарної відповідальності 66 осіб.

 

 Пресслужба прокуратури Закарпатської області


 

кількість переглядів: 1660