Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

На Закарпатті прокуратура погодила підозру посадовцям Міжгірщини, які протиправно передали у приватну власність 10 га земель

  

Згідно матеріалів кримінального провадження колишній очільник Міжгірської РДА, посадовець земельного відділу та один із сільських голів, попередньо змовившись та  створивши злочинну групу, незаконно передали до земель запасу сільської ради, земельні ділянки загальною площею 16, 6 га.

Йдеться про земельні ділянки навколо озера, що наразі є однією з туристичних родзинок Міжгірщини. У подальшому, чиновники передали у приватну власність 10 га земель навколо водойми.

Через протиправні дії учасників організованої групи державі заподіяно близько 9,5 млн грн збитків.

Наразі триває подальше досудове розслідування в рамках кримінального провадження з правовою кваліфікацією за ч.3 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення та зловживання службовим становищем, вчинені в складі  організованої групи).

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Закарпатській області, оперативний супровід забезпечують співробітники Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Прокуратура області забезпечує процесуальний контроль за ходом слідства.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1808