Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Прокуратура затвердила обвинувачення ексголові Держгеокадастру в Закарпатській області, яка позбавила державне підприємство 560 га земель з виноградниками

  

Прокурором прокуратури Закарпатської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої начальниці Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області.


Згідно матеріалів слідства, посадовиця видала завідомо протиправний наказ, яким, 14 земельних ділянок загальною площею майже 560 га, включено до переліку земель сільськогосподарського призначення державної власності для продажу прав на них на земельних торгах. Ринкова вартість вказаних ділянок складає більше 185 млн 503 тис грн.


Йдеться про землі Бобовищенської сільської ради (за межами населеного пункту) Мукачівського району, які, на праві постійного користування належали місцевому державному агроторговому  підприємству. Посадовиці було достовірно відомо, що дане підприємство не підлягає приватизації, а також те, що ці землі з виноградниками використовувались у їх господарській діяльності.


У подальшому, частина вилучених ділянок була передана на 7 років в оренду приватному підприємству з правом пролонгації договору оренди.


Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.2 ст.364 КК України та ч.2 ст.366 КК України, тобто зловживання владою та підроблення офіційних документів, що спричинили тяжкі наслідки.


Обвинувальний акт скерований до Ужгородського міськрайонного суду для розгляду по суті.


Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2100