Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2020

На Рахівщині прокуратура домоглась стягнення до бюджету з місцевого лісгоспу понад 200 тис грн збитків, заподіяних незаконною вирубкою дерев

   

Господарським судом Закарпатської області задоволено позовну заяву Тячівської місцевої прокуратури про стягнення понад 200 тис грн збитків, завданих навколишньому природному середовищу незаконною порубкою дерев.

Позов заявлений інтересах держави в особі Лазещинської сільської ради та Ясінянської селищної ради до місцевого лісогосподарського товариства.

У судовому засіданні прокурором доведено, що через неналежне виконання лісничим своїх обов’язків, на території лісництва було вирубано 36 дерев. Згідно висновку експерта, розмір заподіяних збитків склав більше 200 тис грн.

Наразі очікується на набрання рішенням суду законної сили.

Довідково:

У 2018 році, вироком Рахівського районного суду лісничого визнано винним у службовій недбалості, що спричинила істотну шкоду (ч.1 ст. 367 КК України) та засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік.

З часу набрання вироком законної сили, жодна з сільських рад не вжили заходів щодо стягнення заподіяної шкоди до бюджету, відтак, вказаний позов було заявлено місцевою прокуратурою.

 

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2021