Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

85 прокурорів Закарпаття візьмуть участь в атестації, яка проводиться у рамках реформування відомства

    

У понеділок, 2 березня 2020 року, у Києві стартує складання іспиту у формі анонімного тестування на знання та вміння у застосуванні закону і відповідність здійснювати повноваження прокурора в рамках атестації прокурорів регіональних прокуратур.

З 2 по 5 березня, прокурори Закарпаття разом з колегами з інших регіонів проходитимуть перші два етапи тестування згідно затвердженого графіку. Загалом, з 87 прокурорів регіональної прокуратури, 85 - виявили бажання пройти переатестацію та подали відповідні заяви. Наразі усі вони допущенні до  першого етапу атестації.

Перший етап – це іспит у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення знань та вмінь у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження прокурора. Під час тестування кандидатам на посади прокурора потрібно за допомогою комп’ютерної техніки дати відповідь на 100 питань за 100 хвилин. За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал. Прохідний бал – 70.

Прокурори, які набрали потрібну кількість, допускаються до наступного етапу атестації, який відбудеться того ж дня – тестування на загальні здібності та навички з використанням комп’ютерної техніки. На даному етапі, за 20 хв, потрібно надати правильні відповіді на 60 питань. За одну правильну відповідь, залежно від складності питання, нараховуються різна кількість балів (прохідний бал – 93).

Результати кожного кандидата з’являються на екрані комп'ютера одразу після завершення тесту.

Надалі, на третьому етапі прокурори проходять співбесіду з метою виявлення відповідності вимогам професійної компетентності, професійної етики та доброчесності. Для оцінки рівня володіння практичними вміннями та навичками прокурори також виконують письмове практичне завдання.

 

 Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2662