Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2020

Прокуратура затвердила обвинувачення львів’янину, який спробував контрабандою ввезти до України радіоактивні матеріали

   

Прокуратурою Закарпатської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 40-річного мешканця Львівщини, який у серпні 2019 року, спробував контрабандою ввезти до України радіоактивні матеріали.

У ході слідства зібрано докази, які підтверджують що підозрюваний, перебуваючи в Празі на тимчасових заробітках, отримав у розпорядження певні радіоактивні матеріали. Їдучи додому, він заховав їх між особисті речі та спробував незаконного ввезти до України. Затримали чоловіка на пункті пропуску «Малий Березний».

Згідно висновку експерта, коробка із речовиною схожою на срібло, яку правоохоронці виявили у сумці підозрюваного поміж особистого вантажу інших пасажирів, була джерелом іонізуючого випромінювання.

Надалі, у ході обшуку приватного помешкання на Львівщині, правоохоронці виявили незареєстровану зброю, яку чоловік зберігав без передбаченого дозволу.

Дії підозрюваного кваліфіковані як контрабанда радіоактивних матеріалів (ч.1 ст.201 КК України) та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 КК України).

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ УСБУ в Закарпатській області, процесуальне керівництво за ходом якого забезпечили прокурори прокуратури області.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1560